Skip to content

Scrisoarea lui Barroso către Ponta: Schnell, schnell!

13/08/2012
Jobbik

Jobbik (Photo credit: Wikipedia)

Scrisoarea lui Barroso către Guvern: Trimiteţi rapid listele electorale la CCR.

“Este esenţial ca Guvernul României să răspundă fără întârziere solicitării Curţii Constituţionale de transmitere a listelor electorale, pentru ca instanţa să ia cât mai curând posibil decizia finală privind referendumul. În acest context, este de o importanţă capitală ca instanţa constituţională să fie lăsată să îşi clarifice poziţia, dacă acest lucru va fi necesar, iar toate celelalte părţi trebuie să se abţină să facă propriile interpretări”, adaugă Barroso.

Jawohl, mein General!

Monica Macovei: ”Urmează un război civil”
Eurodeputatul PDL Monica Macovei a declarat că, în opinia ei, România se află în pragul unui război civil, care ar putea fi provocat de criza politică și de USL.

Reprezentant al guvernului maghiar: Obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc este inevitabilă
Parlamentarul Fidesz Kőszegi Zoltán şi Balczó Zoltán (Jobbik), vicepreşedintele Parlamentului ungar, au ajuns sâmbătă, în Harghita, la concluzia că obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc este inevitabilă, însă această acțiune se va face pașnic. Balczo a declarat că autonomia secuilor este o promisiune făcută la 1918, iar România nu trebuie să facă altceva decât s-o respecte.

“Dacă în patru- cinci ani nu vom reuşi să obţinem autonomia Ţinutului Secuiesc însemnă că nu suntem capabili. Exemplul cel mai bun este autonomia Tirolului de Sud şi acest lucru trebuie să aducem în faţa Europei”, a spus Kőszegi Zoltan. El a menţionat că obţinerea autonomiei nu presupune niciun fel de risc sau agresiune, doar că pentru aceasta este nevoie de o Ungarie puternică. Între secui, cel mai important este obţinerea Ţinutului Secuiesc, a mai susţinut acesta.

“Noi trebuie să trăim aici şi alături de noi pot trăi şi alţii dacă vor, însă să nu fie împotriva noastră” a spus Kőszegi.

“Obligaţia de a realiza autonomia este a noastră. Slava e a lui Dumnezeu, dar rezultatele vor fi tot ale noastre. Doresc o ţară comună, frumoasă, în Bazinul Carpatic”, a spus Kőszegi.

Politicianul Fidesz a menţionat că, în vederea sprijinirii autonomiei, a fost înfiinţată comisia autonomiei. Parlamentul maghiar şi-a stabilit un scop: realizarea autonomiei Ţinutului Secuiesc, însă pentru realizarea acestui obiectiv au nevoie de sprijinul Europei, notează NewsIn.

Balczó Zoltán a menţionat că obţinerea autonomiei se referă la Ţinutul Secuiesc. “Noi, politicienii maghiari, nu vom renunţa niciodată la unitatea poporului maghiar. Poporul laş nu are ţară. Noi dorim o Ungarie mai bună, în care oamenii se manifestă altfel unii faţă de alţii, au empatie şi nu se gândesc doar la interesele proprii”, a spus Balczó.

El a afirmat că autonomia a fost promisă secuilor în 1918 la Alba Iulia şi că România nu ar trebui să facă altceva decât să-şi respecte promisiunea. La o întrebare din rândul ascultătorilor, el a spus că revizuirea Trianonului nu va putea fi realizată niciodată, în timp ce colegul său de la Fidesz, Kőszegi Zoltán, a declarat contrariul. “Revizuirea Trianonului este inevitabilă, este însă cu totul alt subiect sau altă întrebare care va fi rezultatul acesteia. Revizuirea, ca noţiune, va trebui să fie pronunţată în cel mult opt ani, însă pentru aceasta avem nevoie de o Ungarie puternică pe plan economic. Va trebui să facem totul pentru a obţine în acest sens sprijinul Americii“, a spus Kőszegi Zoltán.

* Colonelul Dogaru ne promite haos

* Românii din străinătate dau ultimatum: Dacă nu ne treceţi pe liste, depunem plângere penală împotriva Guvernului

* Noaptea generalilor

Advertisements

From → The blog

Comments are closed.

%d bloggers like this: