Skip to content

Drumurile noastre. Toate.

08/08/2012

Accidentul a avut loc în jurul orei 04:00, în această dimineaţă, între localităţile Crasna şi Bârlad.

VIDEO+FOTO Ambulanţă cu pacienţi, răsturnată într-o groapă de câţiva metri

O ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care circula pe E 581, s-a răsturnat în timp ce transporta un copil în vârstă de opt ani la spital.

Ora 12:33 Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui spun că toate sectoarele de drum pe care se efectuează lucrări sunt semnalizate. Se pare că şoferul nu a avut viteza adaptată la condiţiile de trafic. „În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, maşina a derapat şi a căzut în groapă. Pe sectorul de drum Crasna-Bârlad, se efectuează mai multe lucrări, dar pe acest sector de drum există indicatoare de semnalizare”, a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Ora 12:25 Şoferul ambulanţei susţine că drumul nu era semnalizat corespunzător şi de aceea ar fi avut loc acest incident. Societatea care se ocupă de modernizarea DE 581 este firma binecunoscutului om de afaceri băcăuan, Dorinel Umbrărescu. „Conduceam de la Huşi la Bucureşti cu un pacient pe care îl transportam la spital. La kilometrul 99, drumul nu era suficient semnalizat şi am observat târziu. Am pus frână, dar pentru că am alunecat pe prundiş, s-a surpat malul şi am căzut. M-am speriat. Am 40 de ani de servici, dar nu am păţit niciodată nimic. Dacă locul era semnalizat cum trebuie nu se întâmpla”, ne-a declarat Viorel Ţârlea, şoferul ambulanţei.

În ambulanţă se afla un copil cu handicap locomotor, tatăl acestuia şi şoferul vehiculului. După ce s-a răsturnat maşina, ambulanţierul a ieşit pe geamul, a ieşit din vehicul, iar apoi i-a salvat pe cei doi pasageri.

Potrivit conducerii Serviciului, accidentul a avut loc pe un pod în construcţie, unde traficul era deviat pe un singur sens.

Din fericire, nimeni n-a fost rănit, toţi pasagerii din ambulanţă având centurile de siguranţă puse.

[youtube:www.youtube.com/watch?v=JnV8IZVgy_I]

* Vaslui: O ambulanţă care transporta un copil a căzut într-o râpă după ce o bucată de drum s-a surpat

Advertisements

From → The blog

Comments are closed.

%d bloggers like this: