Skip to content

Diplomat german, nedumerit că România a recunoscut Republica Moldova

22/07/2012

21 iulie 2012, 11:39 | Autor: V.M

„Imediat după ce s-a declarat independenţa Moldovei, eram la minister, mă ocupam de Germania, şi un diplomat german mi-a spus: Sunteţi nebuni? Cum puteţi recunoaşte independenţa Republicii Moldova? Moldova e a voastră, nu trebuie să o recunoaşteţi ca alt stat! Păi cum am făcut noi cu RDG-ul? Am recunoscut vreodată RDG-ul ca stat străin? Niciodată!’”, a povestit diplomatul român Traian Pleșca.

„Dar slăbiciunile noastre, ale conducătorilor de după ’90, se răzbună şi s-ar putea să ajungem în situaţia în care nu mai putem salva nimic. Vreau să subliniez, de fapt să avertizez, că simpla şi ipotetica aderare a Republicii Moldova la UE nu poate aduce cu adevărat o soluţie conformă cu destinul nostru naţional.

Unu, pentru că UE, în forma şi filozofia ei actuală, erodează consecvent statul naţional, este insensibilă la valorile naţionale, şi doi, UE promovează turbocapitalismul globalist – duşmanul feroce al ideii de naţional-naţiune, pe care o percepe ca un obstacol în calea maximizării profitului.

Este iluzorie şi extrem de păguboasă aşteptarea că UE şi NATO ne-ar putea fi de folos cu ceva în ce priveşte eventuala revenire a Republicii Moldova la patria-mamă.”

Ion Iliescu, acest Rasputin al României, căruia până şi tocăniţa de ciuperci îi dă doar o uşoară indispoziţie stomacală.

Ion Iliescu, acest Rasputin al României, căruia până şi tocăniţa de ciuperci îi dă doar o uşoară indispoziţie stomacală.

* Petre Roman, premierul României, 1990-1991

* Adrian Năstase, ministru de externe al României (din partea FSN), 1990-1992

Advertisements

From → The blog

Comments are closed.

%d bloggers like this: