Skip to content

Jandarmii i-au filmat ilegal pe protestatari

23/05/2012

Jandarmii recunosc că acţiunea prin care sute de prostestari percheziţionaţi au fost filmaţi nu este una legală. Declaraţia a fost făcută, la România TV, de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

În cadrul emisiunii Secrete de Stat, Florin Hulea a recunoscut că nu există un temei legal prin care Jandarmeria să aibă dreptul a filma [sic!] oamenii ieşiţi în stradă, doar pentru a-i băga într-o bază de date.

Întrebat ce lege stă la baza controlului corporal şi a tuturor celorlalte măsuri luate de jandarmerie, Hulea a declarat că legea 550 acoperă procedurile de intervenţie ale acestora. Însă, în lege scrie că jandarmii au voie să facă un control corporal minim al persoanei şi al bagajului, filmatul individul nu apare în nicio lege.

Legea 550/2004 spune că Jandarmeria “desfăşoară activităţi de cercetare şi documentare în vederea constituirii bazei de date de interes operativ, necesară executării misiunilor specifice, cu persoanele cunoscute cu antecedente în comiterea de acte de dezordine cu prilejul unor manifestări publice, cu cele cunoscute ca aparţinând unor grupuri cu comportament huliganic, precum şi cu alte informaţii de interes operativ necesare executării misiunilor”.

Adecătelea, de aici a înţeles tov gradu’ că trebuie să percheziţioneze toţi pietonii din Bucale?
Cercetare şi documentare? Măi, telectualilor!

Potrivit declaraţiei lui Florin Hulea, toate aceste măsuri, deşi nu au fost luate în baza unei legi, ele sunt unele preventive şi au fost luate pentru siguranţa cetăţenilor.

“Toate aceste măsuri au fost luate pentru siguranţa cetăţenilor. Sunt măsuri preventive, nu au avut nicio problemă cu acest lucru. Acestă măsură s-a văzut că dă rezultate şi Jandarmeria nu face nimic decât pentru cetăţeni“, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

nu au avut nicio problemă cu acest lucru – cine???

Jandarmeria nu face nimic decât pentru cetăţeni – ce-o fi însemnând asta în româna veche?

* “Aş vrea să îl întâlnesc pe jandarmul care mi-a distrus piciorul. Să mă privească în ochi, fără să se ascundă după cagulă, scut, bastoane sau fumigene…”

* Aurel Moise a despărţit apele: poza jandarmului cu ţigara a fost trucată în Photoshop!

* Şeful Jandarmeriei Române a fost demis

* Jandarm: Protestaţi ce vreţi, numai nu strigaţi de Băsescu (VIDEO)

* Vlad Gorneanu, de la ZOB, dă în judecată Jandarmeria: “Sunt disperat de silă şi de nervi. Nu pot să recunosc ceva ce n-am făcut”

* Jandarmeria are dezlegare la vânătoare de capete sparte şi face pe niznaiu: Răniţi? Care răniţi?

* Demiteţi securiştii din Jandarmeria Română!

* Jandarmii către ciumpalaci: “Aveti cinci momente să părăsiţi zona! Cât înseamnă cinci momente? Cât vrea domnu’ comandant!” (VIDEO)

* Şeful Jandarmeriei: „Ţigara e reală, dar jandarmul care o ţine în gură e adăugat în Photoshop”

Advertisements

From → The blog

One Comment
  1. I have read some just right stuff here. Definitely
    worth bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you place to make this
    sort of excellent informative web site.

    Like

Comments are closed.

%d bloggers like this: