Skip to content

The Economist: România — ţară cu guverne scurte?

05/05/2012
President Traian Basescu at the Gypsy Festival...

President Traian Basescu at the Gypsy Festival, Romania 2009 (Photo credit: Wikipedia)

The Economist: România este ţara unde guvernele trăiesc cât o muscă

Asta este concluzia unui articol apărut pe site-ul prestigioasei publicaţii The Economist. Aceasta este sintetizată într-o frază: criza muşcă, cetăţenii protestează, politicienii se ceartă şi guvernul se prăbuşeşte.

Pe situl englezilor se mai şi precizează:
May 5th 2012 | BUCHAREST | from the print edition

Precum şi:

Correction: This piece originally stated that Romania’s president, Traian Basescu, faces re-election in 2014. In fact he must stand down in 2014, after having served two terms, the constitutional maximum. This was corrected on May 3rd 2012.

from the print edition | Europe

Mai departe:

He plans to raise public-sector wages by 15%, after a 25% cut in 2010.

Analiza făcută de o persoană anonimă şi publicată de The Economist nu caracterizează deloc o „publicaţie prestigioasă”.
Ea este doar o dovadă de superficialitate şi de slabă înţelegere a fenomenului.
Din perfidul Albion lucrurile se văd întotdeauna altfel.
Mai mult, este o dovadă că publicaţia respectivă şi redactorii săi nu au înţeles absolut deloc manevrele marelui cârmaci.
Faptul că PDL-iştii au început brusc să o roiască din partiduleţ la momentul potrivit, că s-a întâmplat minunea să treacă o moţiune de cenzură şi să cază guvernul, asta e doar un fapt divers.
Pisemne că d-aia se smiorcăia Plăcintă la votare, d-a trebuit s-o încuie în cămăruţă.
Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!
Faptul că englejii pun botul la astfel de spectacole de sunet şi lumină arată că sunt exact la fel de proşti precum par.

Iar faptul că agenţia Fitch ne avertizează cu privire la ceea ce intenţionează să facă în funcţie de deciziile guvernului, mustrându-ne cu degetul ca pe un copil neascultător, este şi ea o altă dovadă de înaltă profesionalitate.

Câte guverne scurte a avut România ca să tragi concluzia generalizatoare că România e ţara unde guvernele mor după câteva zile?
Poate că englejii ar trebui să-şi vadă de imperiul lor, pentru că, în această lume globalizată, toate sunt legate între ele, şi dacă regina-mamă se abţiguieşte ceva mai tare într-o zi, efectul riscă să se facă simţit imediat pe întreg mapamondul.

Culmea e că cineva chiar consideră că It is a stylish subtitle. It merits a literary award. Opportunism exists only in Romania. (guest-isaieen in reply to westvanite May 4th 2012 22:58 GMT)

Să faci mişto de o ţară, fie ea mică sau mare, e dovadă de mare profesionalitate. Este ca şi cum ai râde de consecinţele retragerii britanicilor din fostele lor colonii, din care ne-am pricopsit cu disputele amicale India-Pakistan(-Bangladesh), Palestina-Israel etc.

Well done, GB! Keep up the good work!

Asta, ca să nu mai vorbim că situaţia de azi a României se datorează în mare parte activităţii inteligente a unuia pre numele său Chamberlain, care s-a plimbat prin Cehoslovacia să dea mâna cu Hitler, pentru că, nu-i aşa, marile naţiuni pot folosi micile naţiuni pe post de pioni de manevră.
Unde nu e moral, acolo e corupţie şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are.
Faptul că la GB corupţia este mai aristocratică şi mai ascunsă, şi nu se rezumă la micile găinării ca la români, nu îi face deloc superiori.
Politica e la fel de curvă în ţara băutorilor de bere caldă ca şi aiurea.
Şi p-ormă o lume întreagă se miră ce vor teroriştii de la marile puteri care le invadară ţările? Pe care terorişti, pentru ca umorul să fie chiar englezesc (adicătelea negru), îi cresc şi îi instruiesc chiar ei înşişi în persoană.
Halal, hai salam şi să vă fie de cap!

Mr Blair's vision on Iraq_120418085154-iraq-photo-op-kennardphillips-vertical-galleryMr Blair‘s vision on politics (here: Iraq). Photo kennardphillips.

Advertisements

From → The blog

Comments are closed.

%d bloggers like this: