Skip to content

România trimite în Afganistan jandarmi leşinaţi

03/05/2012

Un jandarm a leşinat în cadrul ceremoniei de plecare în Afganistan

Jandarmii români, profesori pentru poliţiştii afgani. România sporeşte numărul trupelor trimise în Afghanistan. 76 de jandarmi români vor pleca peste două zile într-o misiune NATO de instruire a poliţiei afgane. Ceremonia de plecare, însă, a avut şi un incident. Un jandarm a leşinat.

ceremonia_jandarmi_45006100_http://www.rtv.net/un-jandarm-a-lesinat-in-cadrul-ceremoniei-de-plecare-in-afganistan_26915.htmlJăndari toropiţi de căldură

E bine totuşi că au toţi ochelari de soare de ultimă generaţie.
Să sperăm că acolo unde se duc or să fie condiţii meteo care să nu le afecteze fizicul delicat.

Şi ăştia sunt băieţii cu care or să aibă de-a face:

Afghanistan Soldier_Steve McCurryIn spite of the failed attempt by the powerful Soviet army to bring the country under its control, the “deciders” still had the fantasy that we could do what hadn’t been done before. Photo: Steve McCurry.

During the months I traveled with the Mujahadeen, I witnessed a deep camaraderie amongst the fighters who were on the greatest mission of their lives.
They weren’t looking at the calendar.
They didn’t even worry much about casualty numbers.
The harder the fight was, the stronger they became.
Walking in the snow without boots high up in the Hindu Kush was commonplace.
Those men were as tough as it gets.

Steve McCurry

Advertisements

From → The blog

8 Comments
 1. Anonymous permalink

  Domnule turcanin. cu ţ. , sa stii ca oamenii care au ajuns acolo au schimbat perceptia altor natiuni despre cum suntem noi romanii , altii decat cei care sunt aratati cu degetul ca tigani. Ar trebui sa fii mandru , daca te simti roman.

  Like

  • Stimate domn, comentariul dvs. reflectă exact situaţia românului şi a României.
   Nimeni nu a fost interesat de motivul leşinului jandarmului, nici măcar camarazii săi indignaţi, care s-au urzicat la remarca privind ochelarii de soare, scăpând din vedere esenţialul.

   Nivelul de civilizaţie al unei naţiuni este reflectat de modul în care îi tratează pe cei mai slabi.
   Cât priveşte ţiganii, există foarte mulţi ţigani (şi unguri şi evrei, dacă tot am intrat în domeniul minorităţilor) care au făcut cinste României.

   Pe de altă parte, ar fi fost culmea ca într-un teatru de operaţiuni să se trimită o şatră de ţigani.
   Nu pot decât să sper că românii din Afganistan se comportă exemplar.
   Consider însă că românii morţi în Afganistan ar fi fost mai utili vii, în România.

   Atitudinea belicoasă şi lipsa de respect faţă de celălalt nu vor permite niciodată schimbarea percepţiei altor naţiuni despre cum sunt românii.
   Românii vor trebui să înveţe mai întâi să fie demni şi să se respecte pe ei şi între ei.

   Întreaga istorie a omenirii s-a scris pe baza unor informaţii greşite, interpretări eronate şi judecăţi generalizatoare.
   Nu confundaţi gluma cu realitatea. Şi invers.
   Ridendo castigat mores.

   Like

 2. Anonymous permalink

  tot pentru tara se duc in afganistan desteptule, ca lumea o sa zica ca jandarmii romani au facut ceva nu o sa zica numele jandarmilor…deci tot numele tarii se va spune….

  Like

 3. Anonymous permalink

  daca te crezi mai detept si mai bun decat ei de ce nu te duci tu….o sa ai si tu ochelari la moda si sunetul razboiului in preajma ta

  Like

  • afganu permalink

   Nu iti bate capu cu toti prostii care scriu si ei cate un articol la 5 luni.Sigur au facut facultatea la IFR la vreo universitate privata.Ce stiu ei ce e in Afganistan cand lor le e frica sa iasa din casa.Invidia e mare.Ei scriu cate un articol de 2 lei pentru care e platit cu 20-30 lei.Daca e asa viteaz pe cat se crede sa vina in Afganistan si sa scrie un articol de aici.Daca vine aici ,ii promit ca ii dau eu ochelarii mei de ultima generatie.

   Like

 4. Anonymous permalink

  daca te crezi asa destept si viteaz, tu, ala care comentezi de ochelarii lor, de ce nu te duci tu in locul lor….nu zic ca sunt perfeti….sunt si ei oameni ca noi toti…dar iti trebuie curaj si forta sa te duci in asemena loc mai ales cand sti ca ai o familie acasa pe care o lasi singura ca sa lupti pentru tara

  Like

  • Stimate domn, critica NU era îndreptată împotriva jandarmilor.
   Cât priveşte „luptatul pentru ţară” în Afganistan…

   Like

   • Anonymous permalink

    mie asa mi s-a parut, din moment ce vb de “fizicul lor delicat”…..dar crede-ma pe cuvant ca nu au fizic delicat….sunt chiar foarte bine pregatiti si fizic si psihic

    Like

Comments are closed.

%d bloggers like this: