Skip to content

Îi făcură statuie lui Traian

29/04/2012

Voi sunteţi urmaşii Romei?

Voi sunteţi urmaşii Romei_ imparatul_traian_23174900_Un roman, un cocoşel, vreo două ouţe şi o căţea leşinată din cauza căpuşelorUn roman, un cocoşel, vreo două ouţe şi o căţa leşinată din cauza căpuşelor.

Uneori arta e de neînţeles. O abordare ieşită din comun şi puţin indecentă este cea a lui Traian, împăratul Romei. Noua statuie de pe scările Muzeului Naţional de Istorie din Capitală îl înfăţişează pe împărat fără haine. Dezvelirea statuii nu a fost lipsită de incidente. O elevă a leşinat, dar i-a sărit în ajutor primarul Sorin Oprescu.
www.rtv.net/emotie-la-dezvelirea-nudului-lui-traian-o-tanara-a-lesinat-oprescu-i-a-sarit-in-ajutor-video_26563.html

Este de înţeles. În fond, oricărei reprezentante a sexului slab şi frumos i se moaie picioarele când se află în prezenţa marelui Traian.

Faptul că primarul doctor şi general Oprescu a dezvelit fără nici o reţinere nuditatea domnului Traian în plină stradă, fără ca CNA-ul să se revolte, era clar că o să creeze o mare emoţie în rândul mulţimii.

În mod cert, vor mai fi multe leşinuri. Să dea Domnul ca prin preajmă să existe câte cineva care să distribuie câte-o ciocolăţică ca antidot.

În altă ordine de idei, era normal să fie la nudul gol, că altfel nu s-ar fi integrat. Mai ales la vremurile pe care le trăim.

În plus, dacă venea dotat cu hăinuţe, se expunea riscului de a-i fi ciordite.

Mai bine-aşa. Ce-i în guşe şi-n căpuşe.

Nu e nimic rău în faptul că cineva a avut în sfârşit curajul să arate că împăratul e gol.

Să sperăm doar că nu-l va confunda nimeni cu acel Traian care i-a căsăpit pe daci.

Traian cu căţaua în braţe_libertatea

Statuia, realizată de sculptorul Vasile Gorduz, măsoară 2 metri şi 15 centimetri, cântăreşte 500 de kg si-l înfăţişează pe împăratul Traian în toată splendoarea lui. Pentru asta Primăria Capitalei a cheltuit 200 de mii de lei.

Vasile Gorduz (1931-2008) a fost un cunoscut sculptor român şi profesor universitar la Catedra de sculptură a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. Gorduz a fost distins de-a lungul vieţii de Uniunea Artiştilor din România, Ministerul Culturii, Academia Română şi de Fundaţia Anonimul.

* Sorin Oprescu a dezvelit statuia imparatului Traian, amplasata pe treptele exterioare ale Muzeului National de Istorie. Directorul Muzeului: Nu va sta mult acolo

* Statuia împăratului Traian, din centrul Capitalei, provoacă scandal între Oprescu şi Muzeul Naţional de Istorie a României. Unii o consideră frumoasă, alţii – ridicolă

* Primarul Oprescu a dezvelit statuia împăratului Traian

* OPRESCU a dezvelit STATUIA Împăratului TRAIAN, de la Muzeul Național de Istorie

* Primarul Oprescu a dezvelit statuia împăratului Traian, amplasată pe treptele exterioare ale Muzeului Naţional de Istorie

* Statuia Împăratului Traian, dezvelită pe treptele Muzeului de Istorie

* Oprescu a dezvelit statuia Împăratului Traian din faţa Muzeului de Istorie

Advertisements

From → Funny, The blog

3 Comments
 1. First off I want to say terrific blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your head before writing. I have had trouble clearing my thoughts in getting my thoughts out there. I do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally wasted simply just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Thank you!

  Like

 2. Cristi C permalink

  Mare prostie. Nu inteleg cum acceptam asa mizerii. Unde este concursul de concepte? Dam banii si luam orice prostie contra lor. Pe langa nuditatea lipsita de orice valoare estetica sau artistica (conceptuala), cele trei idei sunt complet neintegrate: imparat gol, lupoaica, simbol dacic.
  Apoi mai este si fata imparatului care imi pare hidoasa.
  Trebuie data jos si dosita intr-o sala sau depozit de “cultura”.

  Like

Comments are closed.

%d bloggers like this: